Ontdek.
Ontpop.
Ontmoet.

Net over het spoor, midden in de stad. Op loopafstand van het stadscentrum en het station van Breda ademt KlaversJansen een industrieel karakter. Een bijzonder kwartier grenzend aan de Belcrum dat al meer dan 15 jaar een deel van het culturele stadshart vormt en vraagt om verder ontdekt te worden.
Het aanbod
Ontdek wonen

In KlaversJansen woon je in een centraal gelegen stukje stad dat prikkelt om ontdekt te worden. De combinatie van vastgoed, erfgoed en cultuurgoed maakt het tot een dynamische plek waar je stedelijk kunt wonen, maar waar je ook al jouw talenten kunt ontplooien of die van anderen kunt bewonderen. Het woonprogramma bestaat uit 101 huur- en koopappartementen in het middensegment, 54 sociale huurappartementen en 10 vrijesectorwoningen. Meer informatie vind je op onze aanbodpagina.

Ontpop jezelf

In de nieuwbouw is niet alleen ruimte voor woningen. In de plinten wordt plaats gecreëerd voor culturele en maatschappelijke functies. Ook wordt de oude azijnfabriek getransformeerd tot een bruisende horecagelegenheid. Met kleinschalige ateliers, creatieve werkplekken en culturele trekpleisters is er in KlaversJansen nooit gebrek aan inspiratie om je heen.

Ontmoet elkaar

In het nieuwe KlaversJansen ontmoet je elkaar en geniet je van een inspirerende omgeving. Van theatervoorstellingen tot exposities en van jazzoptredens tot creatieve evenementen. Bewoners, makers én publiek zorgen samen voor levendigheid in een spraakmakende vorm. En zo is er voor iedereen iets te beleven!

Interactieve vogelvlucht
KlaversJansen wordt een creatieve mix van betaalbare woningen en werkplekken, sfeervolle ontmoetingsplekken en culturele trekpleisters om iedere hoek. Een plek waar cultuur en creativiteit van zich laten horen en zien.
Het aanbod

Herontwikkeling Cultuurcluster

Nieuws
De website is live!
24 maart 2023
KlaversJansen is live! De voormalige locatie van de fruit- en groenteconserveringsfabriek Klavers Jansen krijgt een nieuwe, moderne invulling met een levendig woonklimaat. Waar we bestaande culturele voorzieningen versterken en bestendigen. Vanaf nu kun jij ontdekken wat KlaversJansen straks te bieden heeft op het gebied van wonen, werken en culturele identiteit.
Lees meer
Herontwikkeling KlaversJansen bereikt weer een nieuwe mijlpaal
2 maart 2023
De herontwikkeling van het KlaversJansen-terrein in Breda komt steeds dichterbij. Het Consortium Spoorzone Breda (een samenwerking tussen Winters bouw & ontwikkeling en woningcorporatie Alwel) heeft begin 2023 weer nieuwe, belangrijke stappen in het ontwikkelproces kunnen zetten.
Lees meer
Sloopwerkzaamheden
19 april 2022
De afgelopen maanden is het KlaversJansen-terrein flink onder handen genomen. De gemeente is medio zomer 2022 gestart met het slopen van een deel van de bestaande, vaak vervallen bebouwing op het oude bedrijventerrein. De sloop en de grondsaneringen zijn inmiddels zo goed als afgerond.
Lees meer
Blijf op de hoogte
Wil jij niets missen over de nieuwste ontwikkelingen van KlaversJansen? Schrijf je dan in en blijf vanaf nu op de hoogte. Lees hier onze privacyverklaring.
Ik ben geïnteresseerd in…
Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt een inschrijfbevestiging (niet ontvangen? Check je spam folder).
Oeps! Er ging iets fout, probeer het (later) opnieuw.

Contact
Rat Verleghstraat 116
4815 PT Breda
info@klaversjansenbreda.nl

Privacyverklaring

Consortium Spoorzone Breda
Woningcorporatie Alwel
Winters bouw & ontwikkeling

Partners
HPO Vastgoed
Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten
Bureau Fraai

created by Bigbooom